KOD im. Władysława Bartoszewskiego

Stowarzyszenie Komitet Obrony Demokracji stanowczo protestuje przeciwko haniebnym oszczerstwom wypowiadanym publicznie przez dziennikarza TVP Michała Adamczyka wobec naszego patrona profesora Władysława Bartoszewskiego – więźnia obozu w Auschwitz, podporucznika Armii Krajowej, działacza Polskiego Państwa Podziemnego, uczestnika powstania warszawskiego, dwukrotnego ministra spraw zagranicznych, senatora, kawalera Orderu Orła Białego i medalu Sprawiedliwy wśród Narodów Świata.

Wprowadzone do publicznego obiegu insynuacje pana Adamczyka godzą nie tylko w dobre imię profesora Bartoszewskiego, ale uderzają w niedopuszczalny, lekceważący sposób w tragedię więźniów Auschwitz, Birkenau i wszystkich innych niemieckich obozów koncentracyjnych.
Domagamy się publicznych przeprosin za te słowa w prowadzonym przez pana Michała Adamczyka w TVP1 programie pod tytułem “Wiadomości”.

Komitet Obrony Demokracji
pod patronatem Władysława Bartoszewskiego

Obywatelska Kontrola Wyborów
Wypełnij formularz zgłoszeniowy online i obserwuj przebieg wyborów tam, gdzie mieszkasz. Demokracja jest silna Twoim zaangażowaniem. Nie czekaj.

Projekt ustawy
o fladze Unii Europejskiej

Chcesz wywrzeć większy nacisk na Sejm? Podpisz się odręcznie pod projektem ustawy o fladze Unii Europejskiej!

Pocztówka do premiera

Fanpage społecznościowy
Więcej na ten temat

kodziarnia